Sobol: Važno je imati rođaka i kuma, a ne biti kompetentan za funkcije koje obnašaš!

Sobol: Važno je imati rođaka i kuma, a ne biti kompetentan za funkcije koje obnašaš!

18.10.2023.

Antonio Sobol, vijećnik Domovinskog pokreta Gradskog vijeća Grada Osijeka, održao je konferenciju za medije na temu donatora političkih kampanja i ostalih političkih aktualnosti.

"Tema današnje tiskovne konferencije uz ostale političke aktualnosti je to da u zadnje vrijeme dosta medijskog prostora zauzima tvrtka Operator d.o.o. koja je  2015. godine financirala kampanju političke stranke Most sa 30,000 kuna. Postavljamo pitanje, koji je interes male firme, koja nema niti web stranicu i ni jednog zaposlenog da financira političku kampanju. Ono što je još bitno istaknuti, osim što je tvrtka Operator financirala kampanju stranke, izvjesni gospodin Pašić je rodbinski povezan sa tvrtkom Operator d.o.o., a kumski povezan sa gospodinom Ivanom Vrdoljakom, bivšim Ministrom gospodarstva. Ako dalje krenemo u analizu vidimo da je danas gospodin Pašić član HDZ-a, a s njim rodbinski povezana tvrtka je te 2015. godine financirala stranku Most. Gospodin Pašić je osim što je član HDZ-a i predsjednik Uprave tvrtke EKOS d.o.o. za gospodarenje otpadom, a  njezini osnivači su kao što znamo Osječko-baranjska i Vukovarsko-srijemska županija na čelu kojih je u obje HDZ“, naglašava Sobol.

Sobol dodaje kako je tvrtki EKOS d.o.o. primarna zadaća gospodarenje otpadom, ali da u praksi imamo situaciju da se uopće time ne bave. Navodi da i dalje nemamo regionalno odlagalište otpada na Orlovnjaku, a da se s druge strane povećava katnost na Lončarici Velikoj, a time opet imamo tempiranu ekološku bombu u gradu Osijeku.

"Sve ovo događa se pod patronatom i vođenjem gospodina Pašića koji je tamo predsjednik Uprave već tri i pol godine“, rekao je Sobol.

Zaključio je sve izjavom kako jedan HDZ "ratuje" sa strankom Most, a kod drugog HDZ-a možemo vidjeti rodbinske, kumske i političke saveze te da su ovo očite zakulisne igre.


Domovinski pokret footer