Peternel: Trnjanska Savica je dovoljno prostrana da bi imala dječje igralište, Crkvu i ostalo

Peternel: Trnjanska Savica je dovoljno prostrana da bi imala dječje igralište, Crkvu i ostalo

14.02.2022.

Igor Peternel, potpredsjednik Gradske skupštine, Slaven Dobrović, predsjednik Kluba gradskih zastupnika DP-a, s Ivanom Badrov, predsjednicom udruge "Stepinčeva Savica" održali su konferenciju za medije na temu izgradnje crkve Bl. Alojzija Stepinca u parku Trnjanska Savica.

Peternel je uvodno poručio kako će Klub DP-a u Gradskoj skupštini postaviti pitanje aktualnom gradonačelniku u vezi gradnje crkve na Savici budući je upravo Domovinski pokret tijekom lokalne kampanje poslušao volju preko 10.000 stanara ove gradske četvrti i već tada dao podršku Udruzi 'Stepinčeva Savica'.

"Sama inicijativa se već više puta opstruirala u prošlom mandatu i to od strane tadašnje oporbe, a sadašnje vlasti. Smatramo da je to nešto što je bitno za ovu gradsku četvrt budući građani i dalje izražavaju želju za realizacijom ovoga projekta. Niti jedan izgovor ne prihvaćamo kao argument obzirom da je ovaj park, kao što vidite, dovoljno prostran da bi imao i dječje igralište i Crkvu te druge sadržaje koji bi se mogli dodati te ćemo s tim u svezi nastaviti poticati ovu inicijativu koju smo započeli i u kampanji za lokalne izbore te ćemo već na prvoj idućoj Gradskoj sjednici pitati gradonačelnika za to te očekujemo argumentirani, suvisli odgovor", jasan je bio Peternel.

Dobrović: Zalagat ćemo se da se u gradsku politiku i upravljanje gradskim resursima uvede princip zaštite općih javnih interesa

Dobrović se osvrnuo na činjenicu kako Grad Zagreb s tradicijom od preko 140 godina u razvoju vodoopskrbe i odvodnje spada među europske metropole, međutim, tvrdi Dobrović, u posljednjih 20 godina nije bilo nikakvih pomaka u razvoju.

"Osam mjeseci biti za kormilom Gradske uprave je sasvim dovoljno da se podvuku neki zaključci, razmotre stvari i krene u realizaciju. Nitko ne može vidjeti da će se išta suvislo događati po pitanju vodoopskrbe i odvodnje, dakle fokusiranost postoji isključivo na pojedinim točkama, a sustavnog razvoja koje uključuje niz timova koji rade uvažavajući principe organiziranosti po svim područjima ne postoji", poručio je Dobrović te nastavio kako ono što danas imamo je kontinuitet Bandićevih projekata.

"Sadašnji gradonačelnik i njegova politička grupacija 'Možemo!' dobila je najveći dio glasova upravo kao najsnažniji garant diskontinuiteta Bandićeve politike, a dobili smo sasvim neočekivano, govorim u ime građana Grada Zagreba, kontinuitet. Nevjerojatno, ali istinito. Pratit ćemo događanja te ćemo se zalagati da se u gradsku politiku i upravljanje gradskim resursima uvede princip zaštite općih javnih interesa", izjavio je Dobrović.

Ivana Badrov, predsjednica Udruge 'Stepinčeva Savica' poručila je kako je Udruga osnovana 2019. godine kao pokušaj župljana i stanovnika Savice da daju svoj doprinos izgradnji župne Crkve Bl. Alojzija Stepinca u svom kvartu, a dodatni poticaj za osnivanjem udruge bio je nepravedni i očiti nesrazmjer medijske pokrivenosti ove tematike.

"Što se gradnje Crkve na Savici tiče, mi smo 2019. godine predlagali da se Crkvi namijeni zemljište ispod Ulice Prisavlje, no taj prijedlog nije usvojen. Nadamo se da će prilikom donošenja novog urbanističkog plana prijedlog biti uvažen te da u Gradu Zagrebu ima ljudi dobre volje koji žele ne samo stanogradnju već i gradnju Crkve na Savici", zaključila je Badrov.

Video pogledajte ovdje


Domovinski pokret footer