Peternel: Pokrenut ćemo skupljanje potpisa za ukidanje sramne odluke 'MOŽEMO' protivno volji građana

Peternel: Pokrenut ćemo skupljanje potpisa za ukidanje sramne odluke 'MOŽEMO' protivno volji građana

19.10.2022.

Igor Peternel, predsjednik DP-a Grada Zagreba, i Ivan Grubišić, vijećnik DP-a Mjesnog odbora Rudeš, sa suradnicima su održali konferenciju za medije prije održavanja sjednice Vijeća Mjesnog odbora Rudeš kako bi ukazali na ponovne malverzacije platforme 'MOŽEMO' te spriječili pokušaje ignoriranja jasne volje naroda.  

Peternel je podržao okupljene građane koji se ne slažu s idejom da se prenamjeni zemljište nekadašnjeg Goljaka u zelenu zonu, odnosno u šetalište pasa,  čime bi se namjerno i perfidno spriječila izgradnja crkve koja je već odavno predviđena na tom mjestu te je prošla inicijalnu proceduru u prošlom sazivu Vijeća na razini Mjesnog odbora Rudeš i gradske četvrti Trešnjevka sjever.

''Od 10.000 stanovnika Mjesnog odbora Rudeš, čak više od 2.000 stanovnika je svojim potpisima podržalo već od ranije ideju o gradnji crkve uz potporu samog Vijeća Mjesnog odbora. U Domovinskom pokretu se pitamo otkud pravo vladajućima iz platforme 'MOŽEMO' da ignoriraju volju građana, što čine kontinuirano i u drugim gradskim četvrtima, kao na Trnjanskoj Savici po istom modelu rada. Dakle, radi se o novoj ideološkoj provokaciji sa željom podilaženja najradikalnijim biračima i članovima platforme MOŽEMO'', jasan je bio Peternel.

Peternel i Grubišić, jasno i glasno su se suprotstavili ovoj odluci te su naišli na otpor samog predsjednika MO Rudeš g. Krpana, koji je pokušavao spriječiti nazočnost Igora Peternela, ne poznavajući Poslovnik o radu Vijeća Mjesnog odbora prema kojem svaki gradski zastupnik Gradske skupštine Grada Zagreba smije nazočiti sjednici Mjesnog odbora. Samim nepoznavanjem pravilnika dokazali su, po tko zna koji put, da jednostavno NE MOGU!

''Uz nezadovoljstvo stotinjak građana koji su čekali ishod, sjednica je konačno održana i većinom glasova izglasana nerazumna prenamjena zemljišta. Domovinski pokret Grada Zagreba ne odustaje te će nastaviti zajedničku borbu s vjernicima župe Svete Ane u Rudešu kako bi se ispravila ova nepravda, a jedna od mogućnosti je i skupljanje potpisa za ukidanje ove sramne odluke vladajućih u Vijeću Mjesnog odbora Rudeš iz platforme 'MOŽEMO'!'', zaključio je Peternel.             


Domovinski pokret footer