Peternel: Gradske vlasti u Zagrebu trebaju obnoviti školska i dječja igrališta!

Peternel: Gradske vlasti u Zagrebu trebaju obnoviti školska i dječja igrališta!

07.05.2023.

Igor Peternel, predsjednik Domovinskog pokreta Grada Zagreba i potpredsjednik Gradske skupštine, te Goran Jelić, predsjednik političke stranke Agrameri, održali su u Parku Maksimir konferenciju za medije na temu ''3. Špancir kroz kvart - promocija rekreativnog sporta'' i drugih aktualnosti.

Peternel se uvodno osvrnuo na nedopustivo i sramotno ponašanje osoba bliskih platformi 'Možemo' prilikom sinoćnje konferencije za medije koju je održao zajedno s predsjednikom stranke Agrameri Goranom Jelićem, a na kojoj su na proslavi 'oslobođenja Zagreba' na tzv. Trnjanskim krijesovima govorili o zločinačkom totalitarnom jugokomunističkom režimu.

''Sinoć smo organizirali konferenciju za medije na Trnjanskim krijesovima, na kojoj su nas oni koji se navodno zalažu za slobodu, demokraciju i liberalne ideje pokušali onemogućiti u izražavanju drugačijeg stava, koji ide u smislu ljudskih prava, sloboda, poštivanja demokracije i svega što bi njima trebalo biti sveto. Da apsurd bude veći, to su učinili pod zastavama homoseksualnih zajednica, veličajući partizansku ostavštinu, to jest baštinu, upravo onu koja ih je držala u kaznenom zakonu četrdesetak godina i propisivala kazne zatvora za homoseksualce. Dakle, potpuno ludilo!'', poručio je Peternel.

Dodao je kako su danas u Parku Maksimir kako bi već drugi puta, u suradnji s partnerima Agramerima, poručili koliko je važno kvartovsko okupljanje i kvartovska rekreacija te kako žele potaknuti gradske vlasti da se počnu obnavljati školska igrališta, dječja igrališta, sportski centri i sportske dvorane.

''Špancir kroz kvart'' je zamišljen kao sportsko-rekreacijska akcija političkih stranaka Agramera i Domovinskog pokreta, kao našeg partnera, kojom želimo promovirati sport i rekreaciju. Što se tiče sportskih objekata, možemo vidjeti iz priloženog kako tako krasno zdanje s moje lijeve strane izgleda kada se politika umiješa u sport'', upozorio je Jelić.

Pojasnio je da govori o stadionu u Maksimiru, Dinamovom stadionu, kultnom stadionu u kojeg ništa, kako je rekao, nije ulagano zadnjih desetak godina. Naglasio je da je to bio megaprojekt koji je završio kao i mnogi megaprojekti vezani za sport i za hrvatsku državu.

''Stadion neće biti izgrađen dok se ne riješe neke stvari. Kao prvo, mora se riješiti financiranje sporta kao takvog, a ne da Zakon o sportu bude samo mrtvo slovo na papiru. Zakon o sportu je zamišljen kao dobra priča i možda su tu čak bile i dobre namjere, ali ljudi moji, sugrađani, sportaši - dok ne riješimo financiranje, kako vrhunskog, tako i rekreacijskog sporta, ništa od cijele priče'', rekao je.

Jelić je istaknuo kako će u protivnom objekti i dalje biti derutni i u stanju u kakvom su sada, bez komunalija i s visokom travom. Upozorio je kako je na Sveticama trava visoka metar i pol, a postoje četiri atletska kluba: ''Dječica sada trče, skaču prepone, imaju utrke i tako dalje. Ovdje se uzgajaju štakori i mislim da je to tragedija, kako Zagreba, tako i cijele Hrvatske!''.


Domovinski pokret footer