Penava: Vjerujem da će hrvatski građani dati šansu DP-u da HR učini uspješnom kao što je to Vukovar

Penava: Vjerujem da će hrvatski građani dati šansu DP-u da HR učini uspješnom kao što je to Vukovar

04.10.2023.

Predsjednik DP-a i gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava komentirao je svečanu dodjelu nagrada za najbolji grad i EU projekt 2023., a koju je Jutarnji list u suradnji s portalom gradonačelnik.hr organizirao po šesti puta.

Grad Vukovar je među velikim gradovima i gradovima središtima županija i ove godine proglašen najboljim gradom u Hrvatskoj u kategoriji 'Obrazovanje, demografija, socijalna politika i mladi'.

''Veliko zadovoljstvo mi je što je po drugi put zaredom grad Vukovar pobjednik u kategoriji demografije, obrazovanja i mladih, a to je ono što je najpotrebnije u Hrvatskoj. To je pokazatelj nas iz grada Vukovara da se može u najtežim uvjetima biti najbolji'', poručio je Penava.

Dodao je kako je to ujedno i ono što Domovinski pokret misli prenijeti i na Hrvatsku jer, istaknuo je, Hrvatska zaslužuje biti najbolja.

''U ovo je uložen veliki trud svih nas i svih naših sugrađana u Gradu Vukovaru, ali jednako tako je rezultat i zajedništva s mnogobrojnim prijateljima Grada Vukovara - od Dubrovnika pa do Rijeke, Istre, Zagorja. Njegujemo ta prijateljstva, a upravo pripremamo i novu povelju prijateljstva s Čapljinom te tražimo svoju snagu među hrvatskim narodom u Bosni i Hercegovini te u Hrvatskoj'', naglasio je Penava.

Kaže kako traže svoje prijatelje i snagu u hrvatskome narodu i kako je potrebno oživjeti domovinski duh te da su zato potrebni Domovinski pokret i domovinske politike.

''Bitna nam je demografija te skrbimo i brinemo o svakom našem sugrađaninu, bio on član Domovinskog pokreta ili ne. Svaki građanin Republike Hrvatske za nas je jako vrijedan i mislimo da se za njega isplati boriti. Kad govorimo o mladima, govorimo, naravno, i o mladim obiteljima koje su odlučile živjeti u Hrvatskoj. To su naši prioriteti na koje moramo staviti naglasak'', poručio je.

Penava naglašava da je zato iznimno zadovoljan zbog ponovljenog prvog mjesta i najboljeg velikog grada u Hrvatskoj te ističe da je siguran da će i hrvatski narod prepoznati sve ono dobro što su radili u Vukovaru u zadnjih deset godina te da će Domovinskom pokretu dati šansu da na sam vrh dovede i Republiku Hrvatsku.


Domovinski pokret footer