Penava: Trebat će puno volje da promijenimo posljedice Plenkovićeve vladavine, ali zato smo ovdje!

Penava: Trebat će puno volje da promijenimo posljedice Plenkovićeve vladavine, ali zato smo ovdje!

22.09.2022.

Ivan Penava, predsjednik Domovinskog pokreta, i Ivica Kukavica, nezavisni vijećnik u Gradu Imotskom te županijski vijećnik u Splitsko-dalmatinskoj županiji, održali su konferenciju za medije povodom potpisivanja sporazuma koji za cilj ima zajedničko djelovanje u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

''Danas su Nezavisna lista Imotski i Domovinski pokret potpisali sporazum o suradnji. Prije desetak dana izvršni odbor Nezavisne liste odlučio je da ćemo opet ići na lokalne izbore u Imotskom za tri godine te smo pozvali sve političke aktere s ovog područja koji imaju afiniteta da promijenimo lokalnu vlast i da promijenimo vlast u Imotskom, kao što ja pokušavam već deset godina'', uvodno je istaknuo Kukavica.

Kukavica je rekao kako se na njegov poziv prvi odazvao Domovinski pokret te se zahvalio predsjedniku DP-a Ivanu Penavi. Poručio je kako su potpisali sporazum o suradnji za sljedeće lokalne izbore, te kako su, s obzirom da ima i dosta dobru suradnju s Markom Žajom u Županijskoj skupštini Splitsko-dalmatinske županije, odlučili da će i na toj razini podupirati jedni druge.

Kukavica: Domovinski pokret i ja, kao nezavisni vijećnik, nastupat ćemo zajedničkim snagama

''Ja, kao nezavisni županijski vijećnik, i gospodin Žaja, kao predstavnik Domovinskog pokreta u Splitsko-dalmatinskoj županiji, odlučili smo da ćemo nastupati zajedničkim snagama što se tiče lokalne, a i županijske, problematike. U Imotskome bih promijenio puno stvari, a u prvom redu sam način funkcioniranja gradskih službi koji je loše koncipiran, te je to uzrokovalo da od 2012. godine nisu napravili apsolutno ništa'', naglasio je.

Dodao je da u Imotskome na vlasti imaju poslušničku kliku koja radi samo ono što od njih traži stranka. Ispričao je kako je Gradsko vijeće Grada Imotskog još 2013. godine definiralo da je ključni prometni infrastrukturni objekt rotor kod Vukadinovića te kako je sad 2022. godina i kako tek sad kreću u realizaciju tog projekta. Radi se presporo, smatra, bez znanja, bez duha i bez niti vodilje u bilo kojem elementu.

Penava: Pola milijarde kuna na računu jednog umirovljenika – to je Hrvatska pod Andrejom Plenkovićem

Predsjednik DP-a Ivan Penava rekao je kako s Nezavisnom listom Imotski i gospodinom Ivicom Kukavicom razgovaraju i surađuju već dulje vrijeme i kako ih povezuju mnoge stvari i u potpunosti isti svjetonazor: ''Zato je ovaj sporazum nešto prirodno i nešto čemu su vodili svi putevi, čak i prije, a pogotovo nakon potvrde Marka Žaje i županijske podružnice DP-a Splitsko-dalmatinske županije da idemo u ovom smjeru, budući da je ekipa DP-a, na čelu s Markom Žajom, u suradnji s desnim hrvatskim strankama, ostvarila izuzetno dobre rezultate na kotarskim izborima u Splitu''.

''Nastavili smo se tim pravcem širiti u županiji i jasno je da ovom suradnjom i potporom gospodinu Kukavici gađamo Imotsku krajinu, a uskoro i Cetinsku, i širimo se dalje u Zagoru, gdje ćemo učvršćivati svoje politike i baze, a naravno sve skupa u vidu priprema za izbore koji će uslijediti. Izbori su, naravno, samo alat da promijenimo ono što ne valja u Hrvatskoj'', istaknuo je Penava.

Penava je upozorio da jako puno toga ne valja, od kriminala, korupcije, demografskog potopa s kojim se suočavamo, pa do slabljenja institucija u Hrvatskoj, ponajprije izazvanog pogrešnim kadroviranjem u kojem je jedino i isključivo meritorna stranačka iskaznica, te da o posljedicama toga čitamo i danas u medijima.

''Svaki dan nova afera. A mislim da ćemo se svi sjećati i za deset godina, ali nažalost i za sto godina, kako je jednom umirovljeniku na račun prebačeno 500 milijuna kuna. To, nažalost, dovoljno opisuje Hrvatsku danas, Hrvatsku pod Andrejom Plenkovićem, i trebat će jako puno ovakvih pojedinaca, volje i karaktera da to promijenimo. Ali, zato smo danas ovdje, u Imotskom!'', zaključio je Penava.


Domovinski pokret footer