Penava: Prikupili smo potpise i pokrećemo postupak opoziva Andreja Plenkovića!

Penava: Prikupili smo potpise i pokrećemo postupak opoziva Andreja Plenkovića!

09.02.2023.

Ivan Penava, predsjednik Domovinskog pokreta, održao je konferenciju za medije na temu političkih aktualnosti.

''Cilj ove konferencije je obavijestiti vas da smo kao Domovinski pokret, u suradnji s ostalim oporbenim strankama, prikupili potpise i u proceduru uputili prijedlog za pokretanje pitanja povjerenja predsjedniku Vlade Republike Hrvatske Andreju Plenkoviću. Kao razlozi koji se navode za opoziv samog premijera i propitivanje povjerenja koje ima su silne afere koje štete svim građanima, svima nama u Republici Hrvatskoj'', uvodno je poručio Penava.

Penava je upozorio kako te afere iz dana u dan u sve teži položaj dovode najranjivije, a prije svega umirovljenike, od kojih gotovo 300.000 ima mirovinu manju od 260 eura, ali nažalost, dodao je, ugrožavaju i naše najmlađe generacije jer im zatvaraju perspektivu opstanka u Republici Hrvatskoj, o čemu ne svjedoči samo popis stanovništva, nego posvemašnja destrukcija hrvatskog gospodarstva, koja se odražava u silnom broju zatvorenih firmi, silnim milijunima i milijardama pokradenog novca i silnom rasprodajom nacionalnih resursa.

''Dug je popis inkriminirajućih radnji koje je počinila Vlada na čelu s Plenkovićem''

''Ovaj dokument je sročen na nekoliko stranica, a mogao ih je imati i 666, s obzirom na to koliko je dug popis inkriminirajućih radnji koje je Vlada, na čijem je čelu gospodin Andrej Plenković, počinila. Tu su pobrojane one najkrupnije i najvažnije, od afere Janaf, Bankomata, od milijardi kuna ukradenih iz INA-e, od, po meni, dubokog čina izdaje preusmjeravanja hrvatske sirove nafte u Mađarsku i zatvaranja Sisačke rafinerije, nešto za što su i sami gospodin Plenković i ministar Ćorić u prosincu 2017. tvrdili da je suprotno hrvatskim nacionalnim interesima'', rekao je.

Podsjetio je kako je već u prosincu 2018., dakle ni godinu dana iza toga, mišljenje bilo drukčije te je Andrej Plenković stavio svoj potpis na nešto što je, kako je sam rekao, suprotno hrvatskim nacionalnim interesima. Penava je istaknuo i aferu SMS, koja je vrlo aktualna i gdje doznajemo da se ljudi od povjerenja Andreja Plenkovića dopisuju i navode inicijale imena AP, za koje, kaže Penava, cijela država, osim pravosudnih organa ove zemlje, zna čiji su. Naveo je i aferu Hrvatske šume, gdje AP postaje odjednom 'šef'.

''Najnovija, netom objavljena afera razotkriva način funkcioniranja koalicije Andreja Plenkovića i Milorada Pupovca, gdje je gospođa Jeckov uhvaćena s popisom tvrtki koje trebaju dobiti novac iz državnog proračuna na ranije pomno isplaniranom natječaju, gdje, pod krinkom pomaganja nacionalnim manjinama, tvrtke s popisa SDSS-a, a kao dio trgovačkog plijena, trebaju dobiti novac. To su tvrtke za koje izravno lobiraju gospodin Milošević i gospođa Jeckov, a koje je vjerojatno dogovorio njihov šef Milorad Pupovac sa šefom Andrejom Plenkovićem'', ispričao je Penava.

''Šaljemo poruku hrvatskom narodu – situaciju u zemlji treba pod hitno promijeniti!''

Poručio je da poruka koju kao stranka i kao oporba moraju poslati hrvatskom narodu je da ovo pod hitno treba promijeniti. Dodao je kako ne žive u iluziji da raspolažu većinom i da će u Saboru kroz mjesec, mjesec i pol, kad se bude raspravljalo o ovome, uspjeti maknuti Andreja Plenkovića.

''Ali, iritirati savjest i svijest onih, još uvijek poštenih, HDZ-ovaca je nešto što moramo, ali jednako tako i koalicijskih partnera koji, osim vlastite koristi u vidu završavanja ovog mandata u ovoj formaciji koja je vrlo maligna i opasna za Hrvatsku - svi ti koji promišljaju malo šire i misle na opstanak Republike Hrvatske, mislimo da je vrijeme da ih trgnemo i da se oni trgnu'', naglasio je.

Penava je rekao da s ovakvim stilom vladanja, koje je demonstrirao Andrej Plenković, doista možemo bez zadrške reći da je Ivo Sanader mala beba, i da definitivno gasi svjetlo perspektivi Republike Hrvatske, koja zbog ovakvog načina vladanja neizostavno ide stazama raspale SFRJ.

''Očito je mentalni sklop upravljanja državom ostao totalitarni, ostao isključivo za one podobne, za one koji pripadaju partiji, koji nose određenu člansku iskaznicu, dok o tržištu, o kvaliteti i o tome da najbolji predvode priču, o tome u ovako zatrovanom ambijentu kakvog je stvorio Andrej Plenković nema niti govora'', zaključio je predsjednik Domovinskog pokreta.


Domovinski pokret footer