Penava: Hrvatska mora biti zemlja u kojoj se vrednuju rezultati rada, a ne stranačka pripadnost

Penava: Hrvatska mora biti zemlja u kojoj se vrednuju rezultati rada, a ne stranačka pripadnost

21.04.2023.

Ivan Penava, predsjednik Domovinskog pokreta, Stipo Mlinarić, saborski zastupnik Domovinskog pokreta, te Željko Dragašević, v.d. predsjednika podružnice Domovinskog pokreta Bjelovarsko-bilogorske županije, održali su konferenciju za medije uoči izborne skupštine Domovinskog pokreta Bjelovarsko-bilogorske županije.

''Zadovoljstvo mi je danas biti u Bjelovaru prigodom izborne skupštine, ali na neki način zapravo i osnivanja podružnice Domovinskog pokreta Bjelovarsko-bilogorske županije, gdje je naš vršitelj dužnosti predsjednika podružnice gospodin Željko Dragašević, čovjek s kojim smo iznimno ponosni i zadovoljni što je član Domovinskog pokreta jer je, kao pripadnik Hrvatske vojske i policije, bio u najtežim trenucima stvaranja hrvatske države na prvoj crti'', uvodno je rekao Penava.

Penava je dodao kako je Dragašević bio u tim najtežim vremenima, ne samo tamo gdje je trebalo, nego doista među najvećim sinovima naše domovine. Dragašević je jednako tako, istaknuo je Penava, i nakon Domovinskog rata bio aktivan u udrugama te je podsjetio da je donedavno obnašao dužnost predsjednika Zbora udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi. Kad ste na toj funkciji, poručio je, znači da doista imate nekakav životni put te dodao kako je s njima u Bjelovaru još jedan od heroja Domovinskog rata, gospodin Mlinarić.

Penava: Možemo se pohvaliti članstvom od preko 10.000 ljudi, a i dalje rastemo!

''Kad vam gardijske brigade kao udarna igla odaju priznanje i stave vas na tu poziciju, onda doista imate razlog hodati uspravno i biti ponosan. Veliko hvala za taj dio, kao i njegovim suborcima i Mlinarićevim suborcima, ali jednako tako, hvala i za ovaj dio nakon rata, kada je Dragašević kroz rad u udruzi i koordinaciji udruga pokušavao doprinijeti hrvatskom društvu, boreći se za bolju hrvatsku državu i bolje uvjete življenja za sve nas. Ovdje smo danas na stranačkom tragu Domovinskog pokreta, u ovoj županiji imamo osam ogranaka te daljnji plan jačanja i razvijanja organizacije'', rekao je.

Naglasio je da se u ime cjelokupnog Domovinskog pokreta može pohvaliti članstvom od preko 10.000 ljudi, a koje i dalje raste. Dodao je kako imaju i svoje izazove kao mlada stranka i kako još profiliraju i članstvo i organizaciju, ali kako definitivno rade izuzetno zahtjevan posao te bilježe kvalitetne i dobre rezultate.

''Prije nekoliko dana smo osnovali organizaciju u Zaprešiću. Danas smo u Bjelovaru, a već sutra i prekosutra bit ćemo u drugim gradovima i županijama. To je ono što nas čini optimističnima i zadovoljnima. U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, kao i u svim županijama, cilj Domovinskog pokreta je biti na dispoziciji hrvatskim građanima, biti na tragu ostvarivanja njihovih životnih potreba, realizacije njihovih ambicija i stvaranja ugodnog i poželjnog ambijenta življenja za sve Hrvate, za sve hrvatske obitelji i sve hrvatske građane, te, naravno, za sve ljude koji odluče živjeti u Hrvatskoj'', izjavio je Penava.

Penava: U Hrvatskoj smo okruženi uhljebništvom, a takvu situaciju moramo promijeniti

Penava je poručio kako im je cilj da Hrvatska bude ponosna zemlja vrijednih ljudi, zemlja gdje se prvenstveno vrednuju rezultati rada, što je, dodao je, toliko suprotno od ovoga čime smo okruženi, a to su uhljebništvo, stranačke iskaznice i sve ono drugo što moramo mijenjati ukoliko želimo uhvatiti korak sa suvremenim svijetom, jer u suvremenom svijetu dominira rezultat, a nikako ne boja iskaznice ili stranačka pripadnost.

''Na tom tragu želim uspješan rad podružnici i svim ograncima. Siguran sam da će s gospodinom Dragaševićem, koji je prokušan i dokazan u puno težim i izazovnijim uvjetima, Domovinski pokret ostvariti dobre rezultate i doista biti na korist svim građanima Bjelovarsko-bilogorske županije'', naglasio je Penava.

Dragašević: Okupljamo mlade ljude kako bismo građanima dali novu snagu i nadu

Dragašević je podsjetio da DP u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji ima osam ogranaka te da je Bjelovarsko-bilogorska županija bila među prvima koja je osnovala podružnicu, ali je nakon prijašnjih potresa u Domovinskom pokretu podružnica raspuštena. Rekao je da su ponovno organizirali apsolutno sve ogranke koje su imali te su im još i povećali broj, a povećavat će ga i dalje.

''Politika se u današnje vrijeme svima ogadila, na žalost, a zna se tko je to napravio. No, mi ćemo s novim članovima, novim, mladim ljudima, pokušati dati novu snagu i novu nadu građanima i nadam se da ćemo u tome uspjeti'', poručio je Dragašević.

Mlinarić je rekao kako je došao u Bjelovar, kao što i inače voli doći među ljude, jer je, poručio je, najbolja ona komunikacija kad dođete ljudima, pružite im ruku i kažete ono što mislite, što hoćete napraviti i što želite mijenjati: ''Naravno da sam došao kod gospodina Dragaševića, svog ratnog prijatelja, i vrlo mi je drago da sam ovdje. Siguran sam da će bjelovarsko-bilogorska organizacija Domovinskog pokreta biti jedna od najjačih!''.


Domovinski pokret footer