Penava: Domovinski pokret je jedino jamstvo opstojnosti hrvatskog naroda na ovim prostorima!

Penava: Domovinski pokret je jedino jamstvo opstojnosti hrvatskog naroda na ovim prostorima!

16.07.2022.

Ivan Penava, predsjednik Domovinskog pokreta, danas je u Vinkovcima svečano otvorio stranačke prostorije ogranka Domovinskog pokreta Vinkovci. Otvaranju su, uz predsjednika Penavu, prisustvovali i Mario Radić, zamjenik predsjednika DP-a, Damir Barna, politički tajnik DP-a, Daniel Spajić, glavni tajnik DP-a, Josip Dabro, predsjednik podružnice DP-a Vukovarsko-srijemske županije te Josip Krpan, predsjednik ogranka DP-a Vinkovci.

Penava je uvodno poručio kako je ovo iznimno vrijedan događaj budući je članstvo DP-a u Vinkovcima i Vukovarsko-srijemskoj županiji uložilo puno truda i energije kako bi otvorili stranačke prostorije i uživali plodove svoga rada.

''U ponosnom hrvatskom gradu Vinkovcima otvaramo ove prostorije kako bi odali poštovanje prema Vinkovčanima, Slavoncima, Srijemcima, Šokcima. Neupitno, hrvatskom kraju koji je jako puno dao i u Domovinskom ratu, gdje su stvarani temelji hrvatske države, ali jednako tako i u svim vremenima tijekom naše burne prošlosti, a siguran sam da će tako biti i u buduće. Ovi uredi predstavljaju stvaranje još bolje platforme, za još kvalitetniji rad i bolje rezultate koji su sigurno pred nama. Čestitke i zahvala svim vrijednim članovima DP-a koji su doprinijeli ovom današnjem činu'', poručio je Penava.

Potom se osvrnuo na jučerašnji posjet Gradu Splitu u kojem su nedavno završili prijevremeni lokalni izbori, a na kojima se jasno dalo iščitati kako se redovnim statistikama u pravilu gledalo umanjiti sva postignuća DP-a, umjesto prikazati kako DP već mjesecima kontinuirano raste.

''Sjetit ćemo se ljeta prošle godine kada su silni analitičari prognozirali raspad DP-u, debakl, gašenje, a na primjeru Grada Splita i netom provedenih lokalnih izbora, ostvarili smo izborni rezultat koji uvelike nadmašuje prošlogodišnje rezultate, i to u drugom najvećem gradu u RH. DP prošle godine nije uspio prijeći izborni prag, a prije samo dva tjedna postali smo zastupljeni kao treća po snazi stranka u Splitu. Toliko o tome tko pada i tko se raspada, a toliko o tome tko raste unatoč podmetanjima!'', izjavio je Penava.

Dodao je kako su sada možda posljednji trenutci za okupljanje snaga koje svjetonazorski predstavljaju demokršćanstvo, kulturu, tradiciju, duh hrvatskog naroda i bića kao temeljne vrijednosti kojima nikada neće trgovati.

''Za nas je apsolutno nemoguća situacija da se DP nađe i da promišlja o postulatima moratorija svjetonazorskog ili ideoloških moratorija jer bi to značilo da gazimo sebe i svoje vrijednosti na neko vrijeme, što je prodaja i nešto neprihvatljivo – izdaja vrijednosti i onoga tko smo i što smo. Stojimo upravo nasuprot tim globalističkim vrijednostima. DP stoji na obrani suverenističkih vrijednosti, ne zanimaju nas brojke 'koliko nas je i koliko posto tu' jer te vrijednosti su iznad nas i pozvani smo ih braniti. Zato smo okupljeni danas i zbog toga DP raste, i zbog toga će rasti u budućnosti. Jedino smo jamstvo opstojnosti hrvatskog naroda na ovim prostorima'', jasan je bio Penava.

Krpan: U nešto više od godinu dana postali smo druga po veličini stranka u Vinkovcima

''Mi kao DP Vinkovci postojimo nešto više od godinu dana, krenuli smo s privatnim resursima te smo ubrzo postali druga po veličini stranka u Vinkovcima. Nama nije bitan osobni interes nego interes zajednice te ćemo na tome inzistirati'', kratak je bio prof. Krpan.

Dabro: Čekamo bijeli dim od Unutarnje kontrole PU Vukovarsko-srijemske nakon potpune tišine o prometnoj nesreći alkoholiziranog župana Dekanića

Dabro je poručio kako s ovog simboličnog mjesta, udaljenog tek dvjestotinjak metara zračne linije od PU Vukovarsko-srijemske, žele vidjeti 'bijeli dim' od Unutarnje kontrole PU VSŽ, kao i ostalih nadležnih službi nakon, kako kaže, potpune tišine o prometnoj nezgodi alkoholiziranog župana Dekanića i pokušaja podmićivanja svih ostalih službenika za koje Općinsko državno odvjetništvo i institucije, unatoč dopisu, ne reagiraju.

''DP neće biti taj koji će vršiti pritisak na institucije, nego ćemo ih od danas često podsjećati na njihov rad, a zna se tko svim snagama i političkim utjecajima vrši pritisak na policiju i sudstvo kako bi zaštitio vladajuće u Vukovarsko-srijemskoj županiji. Od danas čekamo bijeli dim Policijske uprave ili Unutarnje kontrole u Zagrebu, pa da vidimo što će se dogoditi i što će pisati u izvješću Unutarnje kontrole župana g. Dekanića'', zaključio je Dabro.


Domovinski pokret footer