Penava: Domovinski pokret će biti domoljubni i domovinski glas Koprivničko-križevačke županije!

Penava: Domovinski pokret će biti domoljubni i domovinski glas Koprivničko-križevačke županije!

18.01.2023.

Ivan Penava, predsjednik Domovinskog pokreta, i Davor Milaković, kandidat za predsjednika podružnice DP-a Koprivničko-križevačke županije, održali su konferenciju za medije uoči Izborne skupštine podružnice Domovinskog pokreta Koprivničko-križevačke županije.

''Prije svega izražavam zadovoljstvo što sam večeras na području Koprivničko-križevačke županije, u Koprivnici, u povodu osnivanja županijske podružnice Domovinskog pokreta na čelu s budućim predsjednikom podružnice, gospodinom Davorom Milakovićem, te našim članovima i simpatizerima. Kroz ugodno druženje osnivamo našu podružnicu koja će nam biti jako bitna ovdje na sjeveru Hrvatske u budućem radu'', uvodno je rekao Penava.

Penava je istaknuo kako je siguran da će ova podružnica kroz Domovinski duh i program DP-a, a koji je predstavljen na nacionalnoj razini, raditi u korist cijele županije te svih gradova i općina na području Koprivničko-križevačke županije, te da će doprinijeti boljem životu i razvoju toga kraja. Dodao je kako misli da će to i biti potrebno, s obzirom na ono što se sprema, u smislu privatizacije najvažnijih gospodarskih subjekata na području same Koprivnice.

''Mislim da će tu biti potreban domoljubni glas, domovinski glas, koji će braniti prije svega interes građana ove županije i njezinih gradova i sela, jer, sudeći po iskustvima koje smo imali, nažalost, u privatizacijskom modelu koji je vladao i vlada u Hrvatskoj, vrlo rijetko te priče završe kako treba. Podravka je, recimo, jedna od tih priča koje su dosad uspijevale odoljeti izazovima mita i korupcije i dat ćemo svoj maksimum da tome tako i ostane'', poručio je Penava.

Milaković je naglasio da županijska podružnica DP-a ide naprijed u Domovinskom duhu, te da nisu niti lijevi, niti desni, nego da idu svojim putem, putem Domovinskog duha. Dodao je kako ih je svakim danom sve više te kako rade na tome da se promijeni puno stvari, a prvenstveno da mladi ne odlaze van.

''Ostali smo izolirani od brzih cesta, gospodarstvo nam je dosta uništeno, a puno je tvrtki zatvoreno, tako da moramo poraditi na tome da pokrenemo razvoj gospodarstva, jer jedino razvijeno gospodarstvo može potaknuti mlade da nam ostanu ovdje. Građani su gotovo na rubu siromaštva jer nam je uništena i poljoprivreda i kompletno gospodarstvo našeg kraja'', zaključio je Milaković.


Domovinski pokret footer