Penava: DP stoji u obrani obitelji i nacionalne države od napada globalističke agende!

Penava: DP stoji u obrani obitelji i nacionalne države od napada globalističke agende!

28.09.2023.

Ivan Penava, predsjednik Domovinskog pokreta, na konferenciji za medije povodom otvaranja službenih prostorija DP-a u Puli komentirao je političke aktualnosti.

''Iznimno sam sretan, zadovoljan i počašćen danas ovim društvom ovdje u prigodi otvaranja prostora Domovinskog pokreta u Puli za Grad Pulu, ali i za cijelu Istarsku županiju. Ovdje sam u društvu s našim Tihomirom Boćkajem, predsjednikom istarske podružnice, te s vrijednim članovima i simpatizerima Domovinskog pokreta. Ovo je veliki iskorak za Domovinski pokret'', uvodno je rekao Penava.

Penava je poručio kako očekuju da će ovim prostorom stvoriti svoju bazu potrebnu za okupljanje članstva i simpatizera, te za diskusije i promišljanje politika i akcija, a sve u cilju toga da budu na dispoziciji svojim sugrađanima kako bi radili za njihovo dobro.

''Što se tiče aktualnih političkih tema, vidim da su nove kaznene prijave i procesi u postupku i da europski tužitelji rade punom parom. Međutim, ono što nas zanima u ovom trenutku i ono što nas sve skupa okupira je dnevna problematika ogromnih cijena u trgovinama, odnosno pada životnog standarda, uzrokovanog dugoročnim i dugogodišnjim lošim politikama gašenja i zatvaranja tvrtki i gospodarskih subjekata na području Hrvatske'', upozorio je.

Dodaje kako to kulminira na različite načine i ovdje u Puli, gdje je aktualna tema brodogradilišta, ali i u Slavoniji, gdje je vrlo aktualna i živa tema zatvaranja farmi i kućanstava koja imaju svinje, a sve zbog, prije svega, lošeg pristupa i loših politika. Posljedično smo, naglasio je, postali država koja proizvodi sve manje stvari, uključujući ono elementarno, a to su mlijeko, meso, voće i povrće.

''Težimo sređenoj državi u koju migranti ne bi mogli ulaziti plivajući preko Une i pucajući na policiju''

''To se u konačnici reflektira na nedostatak robe na tržištu. Kad robe na tržištu nema, imate visoke cijene tih roba, a kada imate visoke cijene, zapravo vam plaća i mirovina više ne vrijede koliko su vrijedile nekad. Kad tome dodamo uvođenje eura u jako nepovoljnom trenutku, imamo pad životnog standarda i rekordnu inflaciju kakvu imamo u Republici Hrvatskoj'', ističe Penava.

Podsjetio je kako imamo i abnormalnu situaciju s ilegalnim migracijama kroz Hrvatsku te poručio da apsolutno nitko normalan nema ništa protiv toga da se ljudima u nevolji pomogne, poglavito u situaciji kada u državi nema dovoljno radne snage pa se ona uvozi, ali, upozorava Penava, ipak težimo strukturiranoj i sređenoj državi u kojoj se zna tko ulazi te kada i na koji način prelazi granicu, na koji način ga se prati i na koji način se skrbi o njemu kako bi se mogao kvalitetno asimilirati u hrvatsko društvo i postati njegov punopravan i vrijedan član.

''A to definitivno ne može biti plivanje preko Une ili prelazak u hordama preko Gorskog kotara, a još pritom tu i tamo i zapucaju na Specijalnu policiju. Pred Hrvatskom su negativni trendovi i provođenje globalističkih ciljeva i programa, od transgender agende do popularizacije i distribucije materijala o navodnom seksualnom odgoju, kojima se sve ono što nije normalno pokušava napraviti normalnim'', istaknuo je.

Penava je naglasio da je globalistička agenda izvršila atak i pokušava razgraditi obitelj, nacionalnu državu i sve ono za što smo se borili i stvarali ovih 30 godina pa zaključio: ''To je nešto zbog čega je Domovinski pokret zapravo i nastao, i u obranu tih vrijednosti smo stali i stajat ćemo uvijek''.


Domovinski pokret footer