Penava: DP nikada neće podleći iskušenjima promjene svjetonazora zbog obitavanja u izvršnoj vlasti

Penava: DP nikada neće podleći iskušenjima promjene svjetonazora zbog obitavanja u izvršnoj vlasti

15.07.2022.

Ivan Penava, predsjednik Domovinskog pokreta, danas je na konferenciji za medije u Splitu komentirao izvanredne izborne rezultate koje je Domovinski pokret, zajedno s koalicijskim partnerima ostvario na lokalnim izborima u Gradu Splitu.

''Zahvalio bih kolegama i kolegicama, članovima i simpatizerima DP-a u Splitu na ostvarenim iznimnim rezultatima, također se zahvaljujem svim volonterima i koalicijskim partnerima koji su bili dio naše liste i ove priče na netom završenim izborima'', poručio je uvodno Penava.

Penava je čestitao novoizabranom gradonačelniku Puljku na rezultatu te mu je poručio kako će vijećnici DP-a nastaviti braniti, u svjetonazorskom smislu, ono što DP je: ljubav prema Domovini, narodu, kulturi i tradiciji hrvatskog naroda sukladno kršćanstvu kao vjeri kojoj pripada većina hrvatskog naroda i hrvatskih građana.

''DP će u svom djelovanju kroz gradsko vijeće promovirati nešto što je gotovo nestalo iz ambijenta hrvatske politike, a dalo bi se podvesti kroz sintagmu 'čiste ruke i čist obraz'. U tom smislu, gradonačelnik Puljak će u vijećnicima DP-a imati žestoku, ali pravednu oporbu. Podržat ćemo sve što je u korist građanima Splita, s čim se slažemo, ali ćemo jednako tako jasno i glasno kritizirati ono s čime se ne slažemo i za što mislimo da je loše za građane Splita i sam grad Split'', jasan je bio Penava.  

Očekujemo nastavak rasta svih pokazatelja snage Domovinskog pokreta!

Penava je kao primjer istakao koalicijsko okupljanje za izlazak na izbore u Splitu što je na tragu politike koju, tvrdi Penava, Domovinski pokret propagira i koji su započeli s izborima u Splitu.

''DP neće zbog vlasti i nekakvih izazova, koje nudi nekakvo obitavanje u izvršnoj vlasti, podleći iskušenjima promjene svojih svjetonazora i promišljanja na način kako to na žalost vidimo da radi aktualna Vlada na nacionalnoj razini gdje zapravo imamo jednu bivšu demokršćansku stranku koja je sada u koaliciji koja ima jedan liberalno-manjinski svjetonazor pa imamo i takvu Vladu'', poručio je Penava.

Dodaje kako se DP neće povesti niti za lokalnim pričama gdje neki najavljuju kombinacije i moratorije, odstupanja od svojih promišljanja, osjećaja te je pozvao na suradnju prema programskih osnovama sve svjetonazorski bliske stranke, neovisno o rezultatu.

''Vrlo smo široko postavljeni prema suradnji na programskim osnovama sa svim svjetonazorski bliskim strankama, bez obzira što nam to nosi u smislu rezultata. Obrana naših vrijednosti je nešto prioritetno za DP od čega ne odstupamo, koliko god to možda bilo nepovoljno i koliko god drugi pokleknuli pod tim izazovima i kušnjama koje se stavljaju pred njih.  Naša je agenda vrlo jasna. Suverenizam, nacionalni identitet i naravno demokršćanstvo'', izjavio je Penava.

Penava se osvrnuo i na prokazivanja od strane političkih oponenata i silnih ''analitičara' koji skoro godinu dana sustavno Domovinskom pokretu najavljuju raspad i tmurnu budućnost u medijskom prostoru.

''DP je, konkretno u rezultatima u Splitu, ušavši u gradsko vijeće, potukao svoje prošlogodišnje rezultate, čime smo pokazali kako Domovinski pokret raste. Radimo mukotrpan posao, dugotrajan posao, ali pomalo rezultati dolaze do izražaja i na tom tragu DP će nastaviti razvijati svoju bazu i svoje ogranke na području Splitsko-dalmatinske županije jer doista emocijom, promišljanjem i svjetonazorom imamo jaku bazu te očekujemo nastavak rasta svih pokazatelja snage Domovinskog pokreta'', zaključio je Penava.  


Domovinski pokret footer