Penava: Car je gol! Ovo što Plenković radi danas, gore je od onoga što je radio Sanader nekada!

Penava: Car je gol! Ovo što Plenković radi danas, gore je od onoga što je radio Sanader nekada!

01.02.2023.

Predsjednik Domovinskog pokreta, Ivan Penava na konferenciji za medije komentirao je sporazum Domovinskog pokreta s cjelokupnom oporbom vezano uz opoziv Andreja Plenkovića kao predsjednika Vlade Republike Hrvatske radi neviđene duboke ispremreženosti vladajućih struktura koje sustavno pljačkaju Republiku Hrvatsku te su svojim činom doveli u opasnost postojanje te funkcioniranje Republike Hrvatske.

''Mislim da ćete se svi složiti da je sada dosta. Sada ću reći ono što većina Hrvatske, većina Sabora i političkih stranaka zapravo misli, ali o tome šuti. S ovim nebrojenim aferama vrijeme je da kažemo: ''Dosta car je gol!''. Vrijeme je da shvatimo da ćemo kao država i društvo svi proći vrlo neslavno ako ne zaustavimo Andreja Plenkovića i ne maknemo ga s vlasti'', izjavio je Penava.

Penava dodaje kako to ne govori samo kao predsjednik i čelnik Domovinskog pokreta, stranke koja je u proteklih godinu dana najviše narasla na političkom spektru prema anketnim istraživanjima, nego kako kaže i kao bivši HDZ-ovac kojemu se svakodnevno javljaju kolege sa sličnim razmišljanjima o kojima javno šute te se zapitao misli li još netko da Andrej Plenković o svemu nije znao nakon više od 20 smijenjenih ministara od kojih su neki čak završili i u zatvoru.

''Ovo više nije stvar HDZ-a, ovo je stvar ugrožavanja samih temelja ove države. Misli li netko da je A. P. netko drugi osim Andreja Plenkovića? Treba li još dokaza nakon što smo vidjeli u najnovijem prepisivanju stranačkih uzdanica kako je A. P. postao 'Šef' vezano uz zapošljavanje u Hrvatskim šumama? Dokazi su na svakom koraku. Zanima me jesu li ljudi svjesni koliko smo koruptivna i kompromitirana država i državni sustav?'', poručio je Penava.

''Pitam se zašto je taj čovjek još na slobodi?''

Penava smatra da se svi trebamo zapitati zašto je Plenković još uvijek na slobodi unatoč silnim dokazima, a čak je, tvrdi Penava, njegova miljenica ministrica Žalac završila u zatvoru isključivo zahvaljujući djelovanju i zahtjevu europskog tužitelja dok je DORH spavao držeći te materijale u ladici više od dvije godine.

''Kako ćemo to napraviti? Idemo s interpelacijom kojoj je cilj smjena Andreja Plenkovića koji bi da je iole moralan i da iole brine za Republiku Hrvatsku i njene građane sam podnio ostavku međutim, na njegovu svijest i odgovornost ne možemo se pozivati, niti išta očekivati. Možemo se pozivati na svijest naših građana, na svijest onih poštenih političara i na svijest i savjest poštenih HDZ-ovca, a ja ih pozivam: - Izađite iz te sjene! Prestanite šaputati po kuloarima, kafićima, telefonima… Predstavite me opterećivati iz Dubrovnika, Osijeka, Vukovara i Zagreba. Mislite na budućnost Hrvatske, na budućnost naših generacija i smijenite tog čovjeka jer ugrožava opstojnost svih nas!'', jasan je bio čelnik DP-a.

Na novinarsko pitanje je li kao bivši HDZ-ovac iznenađen ovakvim načinom funkcioniranja i jeli tako bilo i dok je on bio u HDZ-u Penava je ispričao tajnu za koju javnost ne zna, a to je da je u Hrvatskom saboru 2016. ili početkom 2017. donio netom izabranom premijeru Andreju Plenkoviću svoju pisanu ostavku na mjesto gradonačelnika Grada Vukovara zbog imenovanja Gabrijele Žalac ministricom.

''Nisam bio u HDZ-u dok je bio Ivo Sanader, ali ovo danas što Andrej Plenković radi je šest puta gore nego što je radio Sanader. Kako bi bio dosljedan i kako bi ohrabrio svoje kolege u HDZ-u te da ne bi ispalo da ja ne volim HDZ i da ga napadam čisto zbog političkih razloga, jedino što je ovdje u pitanju je opstojnost svih nas i naše države. Pozivam ponovno svoje kolege u HDZ-u da pronađu hrabrost i poštenje jer u suprotnom ode sve k vragu!'', poručio je te zaključio odgovorom na pitanje je li ikada upitan da uhljebi nekoga:

''Da li me je tražio je manje bitno, bitno je da nisam postupio po tome. Ono što je meritum stvari, na kraju nisam od jučer netko tko je na dužnosti, tko vodi određene procese, tu govorimo o gotovo desetljeću i slobodno pogledajte gdje su moji članovi obitelji bili prije 15 godina, gdje su danas. Vidjet ćete da su to iste pozicije i na kraju pogledajte gdje su ''moji'' direktori i ''moji'' pročelnici. Nema ih u zatvorima, nema ih u DORH-u, nema ih po sudovima niti nekakvim aferama. Mislim da je tu rukopis vrlo jasan!''.


Domovinski pokret footer