Necijepljeni u Austriji od ponedjeljka zatvoreni u kućama! To se u Hrvatskoj ne smije dopustiti!

Necijepljeni u Austriji od ponedjeljka zatvoreni u kućama! To se u Hrvatskoj ne smije dopustiti!

14.11.2021.

Domovinski pokret podupire građane koji već nekoliko dana diljem Hrvatske prosvjeduju protiv pokušaja nasilnog uvođenja cijepljenja i ucjena putem tzv. Covid potvrda. Veliki broj članova DP-a priključio se prosvjednicima od samog početka i nikada nećemo pristati na segregaciju bilo koje vrste, niti na podjelu naših ljudi na građane prvog i drugog reda.

Vijeće Europe je krajem ove godine donijelo Rezoluciju 2361, u kojoj je jasno i nedvosmisleno određeno kako je potrebno "osigurati da su građani informirani da cijepljenje nije obvezno i da nitko ne vrši politički, socijalni ili drugi pritisak da se cijepi, ako to ne žele sami i osigurati da nitko ne bude diskriminiran zbog toga što nije cijepljen zbog mogućih zdravstvenih rizika ili ne želi biti cijepljen."

Potpuno je licemjerno i do srži politički pokvareno slušati predstavnike tzv. Stožera i aktualnog predsjednika Vlade RH kako tvrde da nema prisile nad necijepljenim građanima ili onima koji se ne žele testirati, a s druge im strane zbog tzv. Covid potvrda daju otkaze i onemogućavaju ostvarenje prava na rad, sprječavaju pristup državnim institucijama, onemogućuju ostvarenje prava na slobodno kretanje i krše cijeli niz temeljnih ljudskih i građanskih prava.

Domovinski pokret drži da svaki građanin koji se želi cijepiti, na to ima pravo, ali isto tako, svaki građanin koji to ne želi učiniti, ne smije biti prisiljavan na cijepljenje i mora imati pravo na slobodan izbor, a ne biti žigosan i tretiran kao građanin drugog reda. U tom smislu, upozoravamo na pokušaj puzajućeg uvođenja tzv. 2G modela, koji bi svoju kulminaciju u Hrvatskoj trebao doživjeti 4. siječnja sljedeće godine, za kada je tzv. Stožer neizravno već najavio obvezno cijepljenje za sve. Upravo je takav model primijenila Austrija, koja od ponedjeljka zatvara necijepljene građane u njihove kuće. Domovinski pokret će učiniti sve što nam je na raspolaganju kako se tako nešto u Hrvatskoj ne bi dogodilo.

Osim buđenja građanstva diljem zemlje, Domovinski pokret pozdravlja i poruke Stalnog vijeća Hrvatske biskupske konferencije, koje se također usprotivilo prisilnom cijepljenju i stalo uz prosvjednike, uz konstataciju da u Hrvatskoj doista postoji ozračje prisile i uvjetovanja.

Plenkovićeva politika stabilnosti svoj je vrhunac doživjela izjavom da je masovna procijepljenost važna i za dizanje kreditnog rejtinga zemlje! Pitamo se što je sljedeće? Hoće li necijepljeni u "novonormalnoj" budućnosti biti krivi za sedam sušnih godina, najezdu skakavaca ili možda još koji potres u Hrvatskoj?! Dovođenje kreditnog rejtinga u svezu sa zdravljem građana, zapravo je kontinuitet politike izrugivanja zdravom razumu, čije su žrtve svi građani Hrvatske, bez obzira na to jesu li cijepljeni ili ne.


Domovinski pokret footer