Izabrano novo vodstvo – Tihomir Boćkaj novi je predsjednik Domovinskog pokreta Istarske županije

Izabrano novo vodstvo – Tihomir Boćkaj novi je predsjednik Domovinskog pokreta Istarske županije

06.11.2022.

Domovinski pokret jučer je u Puli održao unutarstranačke izbore te je izabrano novo vodstvo Domovinskog pokreta Istarske županije. Izborima su nazočili Ivan Penava, predsjednik DP-a, Damir Barna, politički tajnik DP-a, Josip Dabro, koordinator za članstvo DP-a te Stipo Mlinarić, član predsjedništva i zastupnik DP-a u Hrvatskom saboru.

Za predsjednika podružnice DP-a Istarske županije izabran je Tihomir Boćkaj, diplomirani pravnik, za potpredsjednike podružnice izabrani su Niko Blažanović, Željko Tomičić, dok su za članove predsjedništva izabrani Snježana Bažaj-Boćkaj, Zoran Stjepanović, Božana Kristić, Luka Batel, Deni Janko, Darko Tomičić, Milivoj Mališa, Milica Erceg, Tomislav Gjurić, Lovorka Kristić, Ivica Čepčik i Igor Škornja.

''U HVIDRA-i Istarske županije radio sam kao pravni zastupnik Hrvatskih ratnih vojnih invalida iz Domovinskog rata u ostvarivanju njihovih prava iz Zakona o hrvatskim braniteljima, međutim od kad je SDP preuzeo vlast, nastupilo je razdoblje marginalizacije braniteljske populacije. Mi u DP-u želimo zaustaviti takav trend vođenjem posebne brige o dostojanstvu naših branitelja i njihovih obitelji jer je Hrvatska nastala na njihovim žrtvama. Hrvatski identitet  naša katolička vjera, obitelj, kultura i vladavina prava su temeljne vrijednosti na kojima želimo izgrađivati jedinu nam Domovinu Hrvatsku, a sve u skladu s Programom stranke u kojem jasno stoji da je Poslanje DP-a vraćanje odgovornosti u politiku te okupljanje svih domoljubnih snaga u domovinskoj i iseljenoj Hrvatskoj s ciljem provođenja nužnih promjena u prijelomnom trenutku naše, europske i svjetske povijesti. Vratimo Hrvatsku Hrvatima!'', poručio je novoizabrani predsjednik DP-a Istarske županije Boćkaj.

''Domovinski duh u Istri je izuzetno jak i na poziv ljudi koji ga osjećaju danas smo tu. Posebno mi je drago vidjeti da kontinuirano rastemo, ne samo u Istri, nego diljem Lijepe naše. Na nama je da budemo primjer i da pružimo maksimalnu potporu našim marljivim članovima na svim razinama, ali i da ponudimo rješenja za probleme s kojima se naši dragi sugrađani iz Pule i Istre suočavaju. Ponudit ćemo Istri novu energiju i nastaviti širiti domovinski duh za boljitak svih građana Pule, Istre i Lijepe naše!'', zaključio je Penava.

Čestitamo novoizabranom predsjedništvu te im želimo puno uspjeha u daljnjem djelovanju! 


Domovinski pokret footer