Ivan Penava najavio kandidaturu za predsjednika Domovinskog pokreta

Ivan Penava najavio kandidaturu za predsjednika Domovinskog pokreta

21.09.2021.

Gradonačelnik Vukovara, član Domovinskog pokreta i član Kluba zastupnika DP-a Ivan Penava na konferenciji za medije obavijestio je javnost da će se kandidirati za predsjednika Domovinskog pokreta. 

Penava je rekao kako će ostati na dužnosti gradonačelnika Vukovara iako je svjestan da će većinu vremena, postane li predsjednik, morati provesti u Zagrebu.

''Ostajem definitivno u Vukovaru u smislu obnašanja funkcije gradonačelnika i oslanjanja na mehanizme koje imamo", rekao je. Ocijenio je da se Domovinski pokret s vremenom pokazao kao stabilna stranka.

Penava je naglasio da je DP odjednom prepoznat u medijima, čak i od vodećih dužnosnika, kao stranka koja je ostvarila veliki uspjeh na parlamentarnim izborima. ''Bez daljnjega, DP ima potrebnu esenciju, strukturu, sve smo to promatrali i na kraju donijeli ovu odluku”, istaknuo je Penava.

"Za suradnju smo otvoreni prema svima koji će podržati programske osnove koje zastupam. Ni u primisli nisam naivan da će to biti uvijek sto posto, ali kad je riječ o koalicijama, postoje neke pozicije koje dogovorite i očekujem da se u budućnosti toga i držimo'', istaknuo je.

 


Domovinski pokret footer