Dretar: HSLS nije uspio sastaviti kandidacijske liste za izbore u Bjelovaru bez afera

Dretar: HSLS nije uspio sastaviti kandidacijske liste za izbore u Bjelovaru bez afera

20.01.2023.

U nedjelju, 22. siječnja 2023. godine, održat će se Izbori za mjesne odbore Grada Bjelovara te ovim putem želimo ukazati na nerealan broj mjesnih Odbora u Gradu Bjelovaru, čak njih 38, u tih 38 Mjesnih odbora ima čak 53 biračka mjesta na svakom biračkom mjestu je po 10 članova Biračkog odbora. To je 530 ljudi samo u Biračkim odborima kojima za to treba dati naknadu, plus trošak kandidacijskih lista, glasačkih kutija i ostalih troškova gdje dolazimo do pozamašnog iznosa koji bi se puno pametnije mogao preusmjeriti. Pametnije zato jer gradska vlast odlučuje o svemu dok se mjesne odbore ništa niti ne pita osim naravno, ako niste iz Gudovca i okolice odakle dolazi gradonačelnik g. Hrebak. 38 Mjesnih odbora za koje čak niti HDZ koji je vrlo aktivan na terenu nije uspio skupiti liste. Jedini ih je pokrio HSLS.

Iz javno dostupnih podataka objavljenih na stranicama Grada Bjelovara vidljivo je da HSLS nije uspio sastaviti kandidacijske liste bez afera. Tako se na jednoj listi HSLS-a nalazi kandidat, točnije nositelj liste HSLS-a za mjesnom odboru Antun Gustav Matoš protiv kojega je Općinsko državno odvjetništvo u Bjelovaru 29. 12. 2022. godine podiglo optužnicu zbog počinjenih kaznenih djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju i krivotvorenja službene ili poslovne isprave.

Optužnicom ih se tereti da su od 24. svibnja 2018. do 6. prosinca 2019. u Bjelovaru, okrivljeni 65-godišnjak kao predsjednik jedne gradske ustanove i okrivljeni 54-godišnjak kao tajnik iste ustanove, postupili zajedno i dogovorno u nakani da okrivljenom 54-godišnjaku pribave nepripadnu dobit.  Nakon što je okrivljeni 54-godišnjak sastavio dvadeset i dva putna naloga za službena putovanja i vlastoručno ih potpisao te neistinito naveo da je realizirao ta putovanja, drugo okrivljeni 65-godišnjak je na njegovo traženje, znajući da ta putovanja nisu realizirana i da nema pravo na isplatu dnevnica, potpisao i pečatom ovjerio putne naloge te naložio računovodstvu da po njima obavi isplatu prema okrivljenom 54-godišnjaku iznos od oko 19.000,00 kuna, za koji je oštećena gradska ustanova.

Dakle, oštećena je gradska ustanova, a gradonačelnik Hrebak kao čelni čovjek HSLS-a takve osobe stavlja da kao nositelji lista zastupaju interese građana. Na drugoj kandidacijskoj listi također HSLS-a za mjesni odbor Letičani nalazi se osoba koja je ranijih godina pravomoćno na bjelovarskom Općinskom sudu osuđena zbog bludnih radnji!

Pitamo se čemu služe Izborna povjerenstva ili su u službi lokalnih vlasti pa tako moraju postupati.  Izgledno je da nije samo nedostatak kvalitetnih kadrova u Vladi Andreja Plenkovića već i na listama onih koji mu drže stolicu.

Iskreno se nadamo da će građani Grada Bjelovara shvatiti da im se želi podmetnuti „kukavičje jaje“ i u nedjelju izaći na izbore i svoj glas dati časnim i poštenim ljudima koji će ih dostojno predstavljati sljedeće četiri godine.


Domovinski pokret footer