DP nastavlja s okupljanjem: Buduća suradnja između DP-a i HSP-a bazirat će se na domovinskoj priči!

DP nastavlja s okupljanjem: Buduća suradnja između DP-a i HSP-a bazirat će se na domovinskoj priči!

08.06.2023.

U prostorijama Domovinskog pokreta, sinoć su se sastali čelnici Domovinskog pokreta i Hrvatske stranke prava kako bi otpočeli proces službenih razgovora i pregovora na temu dugoročne buduće političke suradnje i zajedničkog nastupa na predstojećim četverim izborima u Republici Hrvatskoj.

Penava je uvodno potvrdio kako je do sastanka došlo zahvaljujući višekratnim sastancima u proteklih nekoliko mjeseci na kojima su dogovorene početne suradnje kao i sinoćnji sastanak na kojem su prisustvovali Ivan Penava, predsjednik DP-a, Damir Barna, politički tajnik DP-a, Daniel Spajić, glavni tajnik DP-a, Josip Dabro, tajnik za koordinaciju i ustrojstvene oblike DP-a, Stipo Mlinarić, saborski zastupnik DP-a, Nikica Augustinović, predsjednik HSP-a, Marina Logarušić, glavna tajnica HSP-a, Ante Komljen, predsjednik Glavnog stana HSP-a, Josip Mišković, dopredsjednik HSP-a i gradonačelnik Grada Popovače.

Predsjednik HSP-a, Nikica Augustinović, istaknuo je zadovoljstvo početkom razgovora i najavom dugoročne suradnje s DP-om naglašavajući kako biračko tijelo vapi za okupljanjem, dogovorom te zajedničkim izlaskom na izbore desnih i domoljubnih stranaka.

''Suradnja između Domovinskog pokreta i Hrvatske stranke prava, bazirat će se na jednoj domovinskoj, suverenističkoj priči gdje Domovinski pokret, kao parlamentarna stranka koja promišlja hrvatski, domovinski i suverenistički, u Hrvatskoj stranci prava, kao nasljednicima političkog nauka dr. Ante Starčevića, definitivno može pronaći sebi kompatibilne ljude u svjetonazorskom smislu. Svakako vidimo i svoju perspektivu u jačanju HSP-a, kao i svih ostalih sličnih stranaka u kojima vidimo svoje moguće buduće partnere, a koji njeguju, i u sebi primarno nose ljubav prema samostalnoj, suverenoj, neovisnoj i snažnoj Hrvatskoj!'', zaključio je Penava.

 


Domovinski pokret footer