DP: Gospodine premijeru, podnesite ostavke i spasite hrvatski narod!

DP: Gospodine premijeru, podnesite ostavke i spasite hrvatski narod!

30.07.2022.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković najavio je da će Vlada predložiti smanjivanje stope PDV-a s 13 na pet posto za ogrjevna drva, pelete, sječke i brikete te toplinsku energiju iz toplinskih stanica nazivajući to  još jednim dodatnim iskorakom u vidu poreznog rasterećenja. Ovaj prijedlog bi bio smiješan kada ne bi bio poguban za džepove građana, ali i gospodarstvo.

Domovinski pokret mjesecima uporno predlaže, zagovara i ponavlja jedino moguće rješenje, a to je zamrzavanje cijena osnovnih živežnih namirnica pod nazivnikom ''Osnovne životne potrebe u RH ne smiju biti luksuz nikome!''. Ponavljamo potrebno je zaštititi najugroženije građane kojih već sada imamo previše, jednim čvrstim paketom mjera u koji spadaju energenti, kruh, mlijeko i ostale osnovne živežne namirnice.

Podsjećamo, Vlada se nedavno besramno pohvalila podacima prema kojima je u samo pola godine na poskupljenjima i ''smanjenim'' poreznim stopama, izvukla od svojih građana - tzv. ''ovaca za šišanje'' čak 4,3 milijarde kuna na račun naplaćenog PDV-a te još dodatnih 600 milijuna od trošarina, uglavnom goriva, što sve skupa iznosi 5 milijardi u 6 mjeseci – iliti 2,5 Pelješka mosta. Dragi građani, to ste sve vi platili svakom vašom kupovinom, plaćanjem računa struje ili plina. Smatramo kako bi se država sada, u uvjetima kada  je energentima cijena narasla deset puta, trebala izuzeti iz kalkulacije, a ne dodatno zarađivati na građanima koji ionako jedva spajaju kraj s krajem.

Na primjeru toplinske energije koju, uglavnom dobivamo iz plina, matematika je sljedeća: Početkom 2021. cijena plina se kretala između 15-20 eura/MWh, na bazi cijene plina od 20 eura i stope PDV-a od 13 posto, država ubire 2.6 eura/po MWh plina. Na današnji dan kada je cijena MWh plina na burzi 195 eura, Andrej Plenković nam objavljuje da će nam po smanjenoj stopi PDV-a od 5 posto, u buduće uzimati, na bazi 200 eura/MWh umjesto 2.6 eura uzimati 10 eura/MWh, to nam naravno nisu rekli, ali gospodo, vaše obmanjivanje naroda neće moći zauvijek trajati!

Kada se osvrnemo na demografsku katastrofu koju ste prouzročili, pad bespilotne letjelice, ignoriranje obnove te svih ostalih zgoda i nezgoda koje nam redovno servirate s naglaskom na kriminal, imamo za vas jasnu poruku i dobronamjerni savjet: - Gospodine premijeru podnesite ostavke i spasite hrvatski narod!


Domovinski pokret footer