Bartulica: Vlada odgovara hrvatskom narodu, a ne dioničarima Pfizera!

Bartulica: Vlada odgovara hrvatskom narodu, a ne dioničarima Pfizera!

29.03.2022.

Stjepo Bartulica, predsjednik Kluba zastupnika Domovinskog pokreta, održao je konferenciju za medije na temu količine naručenog cjepiva od strane RH.

''U svojim nastupima često ističem da ono što radi Europska komisija nije nužno uvijek u interesu Republike Hrvatske. Isto tako, mislim da premijer Plenković previše vjeruje ljudima u Bruxellesu i odlukama koje se donose u ime svih nas. To sigurno vrijedi i za mnoge stvari u ovoj pandemiji, pa i za broj naručenih doza cjepiva'', uvodno je rekao Bartulica.

Istaknuo je kako je jučer uputio dopis ministru Berošu s pitanjem koliko je Hrvatska naručila cjepiva do kraja 2023. godine. Ako su javni podaci točni, dodao je Bartulica, da je Europska komisija osigurala otprilike do pet milijardi doza, to upućuje da Hrvatska možda računa na otprilike 40 milijuna doza. Bartulica kaže kako ne znamo po kojoj cijeni te kako, po nekim izračunima, to može biti do šest milijardi kuna. To su tri Pelješka mosta, poručio je i dodao da javnost ima pravo znati pod kojim uvjetima i kako su ove odluke donesene.

''Koliko je cjepiva naručeno i zašto, kad nema interesa?''

''Ako znamo da je od djece mlađe od 10 godina cijepljeno manje od 1 posto, djeca između 10 i 15 godina otprilike 4 posto, postavlja se pitanje koga će se cijepiti, tko će se cijepiti, i što će na kraju biti s viškom cjepiva. To su sve otvorena pitanja i još jednom ću reći da ova Vlada odgovara hrvatskom narodu, hrvatskim poreznim obveznicima, a ne dioničarima Pfizera i ostalih kompanija'', naglasio je.

Bartulica misli da nema prostora za odgađanje i da trebamo odmah znati odgovore na ova pitanja. Rekao je da je iz ministrovog kabineta dobio odgovor da uputi službeno zastupničko pitanje, a to, upozorio je, znati trajati mjesec dana, pa i duže.

''Prema tome, apeliram da se obrate javnosti i da nam transparentno kažu koliko je u ime svih nas naručeno cjepiva i zašto, kad vidimo da nema interesa i gotovo je u padu'', zaključio je Bartulica.

Video pogledajte ovdje


Domovinski pokret footer